Palabricks

Papiaments is onze passie!

Palabricks is in 2015 opgericht door Nathifa Martina. Ze is geboren en getogen op Curaçao en heeft sinds kleins af aan enorme passie voor het Papiaments. Ze heeft Palabricks opgericht om een bijdrage te leveren aan de groei van het Papiaments, om kennis erover te delen en daarmee mensen enthousiast te maken voor deze prachtige taal.

Ten tweede om cursussen en trainingen Papiaments op een unieke en efficiënte manier te verzorgen. Haar achtergrond en ervaring als taalkundige, vertaalster en docente zet de oprichtster in om de cursussen en trainingen professioneel vorm te geven.

Op de derde, maar zeker niet laatste plaats, om overige taaldiensten te verzorgen aan zowel particulieren als bedrijven. 

Wat doet Palabricks?

Palabricks verzorgt cursussen en trainingen Papiaments online en op locatie aan particulieren, ministeries, verschillende overheidsinstanties, allerlei bedrijven in Nederland, Aruba, Bonaire en Curaçao. Daarnaast tolkt en vertaalt Palabricks ook voor bovengenoemde partijen en voor meerdere vertaalbureaus. Palabricks vertaalt naar het Papiamentu en het Papiamento vanuit het Nederlands, Engels, Spaans en het Frans en andersom. De cursussen Papiaments worden gegeven met het Nederlands, Engels of Spaans als voertaal.

Overige werkzaamheden bestaan uit redactiewerk, transcripties, ondertiteling, taaladvies en nog veel meer. Tevens zet Palabricks zich in om materiaal te maken om het Papiaments gratis te leren. Sinds 2015 schrijft Palabricks blogposts en artikelen, maakt ze quizzen en spelletjes en beantwoordt ze via de mail vragen over het Papiaments.

Missie

De missie is om taaldiensten te leveren die voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen. Dat is voor zo’n jong taalgebied als dat van het Papiaments niet altijd even makkelijk. Palabricks blijft zich ontwikkelen op dit taalgebied zodat ze haar klanten de beste service kan bieden.

Betekenis

Palabricks is een combinatie van palabra en bricks. Palabra betekent woord in het Papiaments en het Spaans en bricks is het Engelse woord voor bakstenen. Papiaments, Spaans en Engels zijn de grootste werktalen. De bricks zorgen ervoor dat een gebouw stevig staat, ze zijn letterlijk de bouwstenen van een gebouw. De betekenis van Palabricks is dan: Woorden zijn de bouwstenen van een taal.

Team

Palabricks werkt bij losse projecten samen met gediplomeerde native speakers van het Papiaments die hun wortels eveneens op de eilanden hebben. We kennen onze cultuur, onze gewoontes en onze mensen door en door. Dat is belangrijk om de boodschap effectief over te brengen. We gaan dagelijks aan de slag met het Papiaments.

Palabricks werkt met veel plezier fulltime aan verschillende opdrachten, op verschillende niveaus en in verschillende contexten. Heeft u vragen? Neem vrijblijvend contact met ons op. We zijn u graag van dienst!