Zinnen in het Papiaments


Wie geen zinnen heeft, moet maar zinnen maken!😉 Maar soms is het fijner als je ze gewoon aangereikt krijgt. Dat maakt het allemaal wat makkelijker. Je enige taak nu is om ze te onthouden. In deze blogpost vind je 22 kant-en-klare zinnen  in het Papiaments. Check ook onderstaande posts voor meer voorbeeldzinnen: ↓

Liefdeszinnen in het Papiaments

50 zinnen in het Papiaments

Geef ‘ns een compliment

Nog meer zinnen!

Zinnen in het Papiaments

Baila ku mi
Dans met me

Mi ta kansá
Ik ben moe

E ta hasi aña mañan
Hij/zij is morgen jarig

Mi ta bai traha kòfi
Ik ga koffie zetten

Dikon nò?
Waarom niet?

Mi sa
Ik weet het

No ta bèrdat
Het is niet waar

Bo ta kasá?
Ben je getrouwd?

Mi tin set
Ik heb dorst

Kiko tin di hari?
Wat valt er te lachen?

Bo tin pasenshi
Je hebt geduld

Mi ta app bo / Mi ta èp bo
Ik app je

Mi tin un pregunta
Ik heb een vraag

Mi tin purá
Ik heb haast

Bo no ta komprondé
Je begrijpt het niet

Mi ta pordoná bo
Ik vergeef (het) je

No tuma mi na malu
Neem het me niet kwalijk

Mi ta di akuerdo ku bo
Ik ben het met je eens

Bo ta laga mi na kaya
Je laat me in de steek

Mi ta bai Kòrsou
Ik ga naar Curaçao

Nos ta na kaminda
We zijn onderweg

Bo ta papia papiamentu?
Spreek je Papiaments?

 

Vertaling Papiaments

Heb je een zin, tekst of document dat vertaald moet worden naar het Papiaments? Bekijk deze pagina voor meer informatie of neem direct contact op. Wil je meer leuke woordjes en zinnen? Volg Palabricks op Instagram!