Woordenlijst Nederlands Papiamentu

woordenlijst nederlands papiamentu

Voldoende woorden kennen en weten hoe je die woorden moet gebruiken is belangrijk als je een taal wilt leren spreken. Het is daarom handig als je een woordenboek, een woordenlijst of meerdere soorten leermaterialen tot je beschikking hebt.

Voor wie kennis wil maken met deze prachtige taal hebben we maar liefst 2500 woorden verzameld. Ook voor wie al wat meters gemaakt heeft, is deze woordenlijst Nederlands Papiamentu handig. Je kunt uit veertien verschillende categorieën kiezen. Per categorie tref je een aantal woorden die tot één of meerdere thema’s behoren. De woorden in de categorieën staan op alfabetische volgorde.

Welke categorieën zijn er?
Beroepen
Accessoires, Kleding en Schoenen
Familie, Mensen, Innerlijk en Uiterlijk
Vrije tijd, Sport en Spel
Dieren, Insecten, Reptielen en Vissen
Kleuren, (Grond)stoffen, Maten en Gewichten
Natuur
Eten, Drinken, Groente en Fruit
Lichaam
Stad en Transport
Huis, Interieur, Electronica en Meubels
Landen en Nationaliteiten
Cijfers, Tijden, Maanden en (Feest)dagen
Spullen in en om het Huis

Hoe werkt het?
Klik op deze link: Woordenlijst Nederlands Papiamentu. Ieder plaatje is gekoppeld aan een of meerdere thema’s. Ga met je muis op een plaatje staan om de thema’s te zien. Klik op een willekeurig plaatje om de lijst te openen. Blader door het gekozen thema heen door op de letters bovenaan te klikken.

Als app gebruiken
Je kunt de woordenlijst ook als app gebruiken op je telefoon. Ga naar de quizpagina en open daar de woordenlijst op je telefoon. Er verschijnt een venstertje waarin gevraagd wordt of je Articulate wilt downloaden en installeren. Deze app downloadt de woordenlijst en plaatst het als app op je mobiele telefoon. Als je de website verlaat en de woordenlijst nog een keer wilt raadplegen, kun je dat rechtstreeks vanuit de Articulate app doen. Je kunt de quizzen ook op deze manier op je telefoon bekijken.