Humans Of Willemstad

lesa

Lezen is belangrijk bij het leren van een nieuwe taal. Door te lezen oefen je met de grammatica en de spelling van de taal, en tegelijkertijd leer je ook veel nieuwe woorden. Belangrijk voor je woordenschat en algehele taalontwikkeling dus.

Het maakt niet uit welke teksten je leest, alle soorten teksten kunnen je helpen om je niveau op te krikken. Ben je Papiamentu aan het leren, grijp dan je kans om alle teksten die je in het Papiamentu kunt vinden te lezen. Ik weet dat het soms moeilijk kan zijn om goede en interessante teksten te vinden, dus vandaag help ik je een handje.

 

Humans of Willemstad

Humans of Willemstad (HoW) is een ongekend populair initiatief dat sinds 2014 de verhalen achter de gezichten van de mensen uit Willemstad vertelt. Het platform dat actief is op zowel Facebook als Instagram heeft meer dan 43k volgers! Roushaira Alexander is verantwoordelijk voor de tekst, Jason Rafaël voor de prachtige foto’s en Quinn King voor de strakke designs. Waarom zoveel mensen de verhalen dagelijks volgen wordt al snel duidelijk wanneer je een kijkje neemt op hun socialmedia-kanalen.

We zijn met z’n allen zo druk bezig met van alles en nog wat dat we vaak niet zien wat er in onze omgeving gebeurt. Wat onze medemens meemaakt, bereikt of doorstaan heeft. HoW wil de verhalen van de gewone mens vertellen, met het doel om de samenleving dichter bij elkaar te brengen. 

 

Buki

Het team van Humans of Willemstad heeft onlangs een selectie van de verhalen gebundeld en uitgebracht in boekvorm. Het is een prachtig boek met grappige, inspirerende, indrukwekkende, emotionele en taboebrekende verhalen die je aanzetten tot nadenken. De emoties en gezichtsuitdrukkingen die de foto’s laten zien sluiten ook naadloos aan op de verhalen. Het boek bevat daarnaast ook leuke extra’s voor de lezer: uitscheurbare postkaarten én een handige kalender.

Deze spontane verhalen zijn handig voor wie op zoek is naar extra leermateriaal in het Papiamentu, omdat ze zijn opgeschreven in de taal van de verteller. Spontane spreektaal die je normaal ook op straat hoort of bij je vrienden en familie. Wil je dit collector’s item graag hebben? Bestel ‘m dan hier! Vergeet niet om het HoW-team ook op Facebook of Instagram te volgen.

 

Humans of Willemstad